Додаток AMP со поддршка на сопствени JavaScript кодови

Генераторот за забрзани мобилни страници (AMP) за создавање на страници на Google AMP , приклучоците AMP и генераторот на ознаки AMPHTML го поддржуваат усвојувањето на вашите сопствени JavaScripts.


Реклама

Интегрирајте специфичен JavaScript


extension

Вашите сопствени JavaScript и содржина на Iframe може да се користат само на AMP страници под одредени услови.

Вашиот сопствен JavaScript-код може да се вчита во AMPHTML само ако е вметнат преку iframe.

Iframes во AMPHTML (преку ознаката 'amp-iframe') прифаќаат само содржина што има шифрирана врска HTTPS.

Ако сакате да користите сопствени JavaScript -и во AMPHTML, мора да ги обезбедите преку HTTPS конекција, а потоа да ги интегрирате во соодветната потстраница на веб -страницата преку Iframe, така што Генераторот на забрзани мобилни страници потоа може да ги препознае вашите сопствени JavaScripts и да ги конвертира да се "засили конвертирај -рамка" ознаки и да се интегрираат во страницата AMP.

Генераторот AMPHTML ги препознава интегрираните iframes (вклучително и JavaScript), ги претвора во соодветните ознаки „amp-iframe“ и ги прави сопствените JavaScript што се содржани во нив, достапни во AMP верзијата.

За да користите свој JavaScript во AMPHTML, мора да се исполнат следниве услови:

  • Вашиот сопствен JavaScript мора да биде достапен под HTTPS
  • Вашиот сопствен JavaScript мора да биде вграден преку iframe

Реклама