АМП приклучок со поддршка за видео на YouTube

Генераторот за забрзани мобилни страници (AMP) за креирање на страници на Google AMP , приклучоците AMP и генераторот на ознаки AMPHTML поддржуваат автоматска конверзија на видеата на YouTube.


Реклама

интегрирање на ознаката <amp-youtube>


extension

Генераторот AMPHTML автоматски открива дали на вашата веб-страница е вметнато видео на YouTube и автоматски го претвора видеото на YouTube пронајдено во ознака <amp-youtube>.

Генераторот AMPHTML се заснова на користената URL-адреса на видеото на YouTube (youtube.com/embed/xyz ...) , што е содржано во оригиналната ознака за вградување на YouTube. Генераторот AMPHTML ги чита следниве податоци преку оваа URL:

  • ID на видео на YouTube

Видеата на YouTube се прикажуваат на генерираните забрзани страници за мобилни телефони во формат 16: 9.


Реклама