лесен AMP приклучок за WordPress

Dieses kostenlose Google-AMP WordPress Plugin für WordPress-Blogs, News-Seiten und Artikel-Postings, aktiviert Google AMP auf WordPress-Seiten, mit nur wenigen Klicks!

Сега оптимизирајте ја вашата веб-страница на WordPress за мобилни уреди со „лесен AMP“ и надградете ја вашата веб-страница за Mobile First Index . Со додатокот Google AMP за WordPress, вашите објави на Wordpress добиваат AMPHTML верзија, која (ако Google сака) се складира во кешот на Google AMP со текот на времето и на тој начин обезбедува значително побрзо време на вчитување на мобилните уреди, покрај побрзиот AMPHTML код.

Пробајте го, едноставниот додаток WP AMP : Инсталирајте. Активирај Заврши!


Реклама

Активирајте го приклучокот WordPress AMP


description

Постојат два начина да го инсталирате додатокот WordPress AMP - затоа изберете една од следниве варијанти и извршете ги чекорите наведени таму за да го инсталирате приклучокот, а со тоа и автоматското создавање на „Забрзани мобилни страници“ (AMP) за вашите веб-страници за активирање:

 1. Installieren: Google-AMP für WordPress - (Automatisch)

  1. Google-AMP für WordPress installieren:

   • Auf Deiner WordPress-Webseite einloggen.
   • Променете во „Приклучоци“ -> „Инсталирај“ во менито
   • Пребарувајте за "amp-cloud.de" и инсталирајте го приклучокот за AMP "лесен AMP"
  2. Google-AMP aktivieren in WordPress:

   • Префрлете се на „Приклучоци“ -> „Инсталирани приклучоци“ во менито
   • Одете до „лесен AMP“ во списокот со додатоци на WordPress
   • Кликнете на врската "Активирај".
   • Заврши!


 2. Installieren: Google-AMP für WordPress - (Manuell)

  1. Google-AMP Plugin für WordPress "easy AMP" - Download:

   • Aktuelle Plugin Version als ZIP-Datei über den folgenden Download-Link herunterladen:
    "easy AMP - Aktuelle Version"
   • Nach dem Google-AMP-Plugin-Download die ZIP-Datei entpacken.
  2. Google-AMP Plugin in WordPress speichern:

   • Зачувајте ја незапакуваната „папка“ во директориумот WordPress под:
    ... / wp-содржина / приклучоци /

    Пример:
    ... / wp-содржина / приклучоци / wp-amp-it-up / ...
  3. Google-AMP in WordPress aktivieren:

   • Пријавете се на блогот на WordPress
   • Префрлете се на „Приклучоци“ -> „Инсталирани приклучоци“ во менито
   • Одете до „лесен AMP“ во списокот со додатоци на WordPress
   • Кликнете на врската "Активирај".
   • Заврши!

Тестирајте ја страницата на WordPress AMP


offline_bolt

По успешната инсталација и активирање на AMP во WordPress, можете да ги прегледате вашите AMP страници.

Имајте предвид дека првиот повик до страницата AMP може да потрае малку подолго од вообичаеното! - Кога се вчитува за прв пат или при ажурирање, приклучокот го претвора HTML кодот во AMPHTML код, што одзема повеќе или помалку време во зависност од обемот на содржината. - Подоцнежното, всушност побрзото време на вчитување не се должи главно на страницата за преглед на AMP, туку поради подоцнежното прикажување на страницата Google AMP од AMP кешот на пребарувачот, т.е. преку побрзиот сервер на пребарувачот - т.е. времето на вчитување на преглед -Страницата не е нужно иста како подоцна директно од пребарувачот!

За да добиете преглед на вашата AMP страница , додадете го параметарот "amp = 1" во лентата за адреси на прелистувачот на крајот од URL-то на статијата / објавувањето.

пример

 • ? amp = 1 - Ако не се користи низа за барање:
  www.MeinWordPress.com/MeinPfad/MeineAdresse.php ? засилувач = 1

 • & засилувач = 1 - Ако се користи низа за пребарување:
  www.MeinWordPress.com/MeinPfad/MeineAdresse.php?MeinParameter=xyz & amp = 1

Зошто easy-AMP како додаток за WordPress?


power

„easy AMP“ е официјалниот додаток на Google AMP за WordPress од amp-cloud.de и создава целосно автоматизирани и бесплатни забрзани мобилни страници (AMP) усогласени со Google за вашите објави на WordPress!

Приклучокот WP е оптимизиран за блогови и веб-страници за вести , лесно се активира и работи брзо , со само неколку кликања и без многу напор .

Како засилувач за време на вчитување , покрај вообичаената оптимизација на времето за вчитување преку AMPHTML кодот, за генерално да се подобри пријатноста на мобилниот телефон , додатокот AMP WordPress го оптимизира и побрзото вчитување на веб-локација со помош на специјална функција за кеширање .

Можете да најдете повеќе функции и предности на easy-AMP за WordPress на официјалната веб-страница на WordPress под следнава врска:
лесен AMP приклучок за WordPress


Реклама