АМП приклучок со лизгач на вртелешки АМП

Генераторот за забрзани мобилни страници (AMP) за создавање страници на Google AMP , приклучоците AMP и генераторот за ознаки AMPHTML поддржуваат автоматско создавање вртелешка AMP.

Лизгачите на вртелешкиот AMP автоматски се создаваат од сите слики што се наоѓаат во областа на текстот на статијата (во областа "itemprop = ArticleBody" ).


Реклама

<amp-carousel> -Лигачка интеграција


extension

Генераторот за забрзани мобилни страници автоматски создава AMP рингишпил користејќи ознака 'amp-carousel' ако има повеќе од една слика на статијата во областа на статијата!

Вртелешката AMP ја заменува вообичаената слика на написот на страницата AMPHTML.

Ако има само една слика или воопшто нема слика во написот, вртливата AMP е скриена со цел да се подобрат времињата на вчитување на веб-страницата, бидејќи во овој случај, не мора да се вчита најпрво JavaScript на AMP рингишпилот.

Наместо вртелешката AMP, се прикажува само едноставната слика на статијата или областа едноставно останува празна.

Сликите во вртелешката АМП се дадени со натпис. Атрибутите на ознаката <img> 'alt =' и 'наслов =' се земени од оригиналната страница како текстови. Ако овие атрибути не се дефинирани на оригиналната страница, генераторот за забрзани мобилни страници ја користи ознаката <Наслов> на статијата.


Реклама