Приклучок за PHP AMP - преземање и упатства

Со додатокот AMP за PHP можете лесно, целосно автоматски, да креирате страници на Google AMP за вашите веб -страници.

Оптимизирајте ја вашата веб-страница за PHP за мобилни уреди и Првиот индекс на Google Mobile без да мора да програмирате своја верзија AMPHTML за секоја од вашите страници!

Тестирајте го: Инсталирајте. Активирај. Завршено!


Реклама

Инсталирајте го приклучокот AMP PHP


description

Совет пред да започнете со инсталирање на приклучокот PHP-AMP: За некои решенија за CMS, amp-cloud.de нуди специјални додатоци на Google AMP кои се уште полесни за инсталирање и управување! - Како алтернатива на „AMP за додаток за PHP“ , еден од следниве приклучоци на Google AMP може да ве интересира:


Чекор-1: Преземете „AMP за додаток за PHP“

Преземете ја тековната верзија "AMP за PHP Plugin" како ZIP -датотека од следната врска за преземање. - ZIP-датотеката содржи папка наречена „засилувач“ која ги содржи сите датотеки потребни за инсталирање и користење на приклучокот AMP.


Чекор-2: Извлечете ја датотеката "AMP за PHP додаток" -ZIP

Отпакувајте ја / извлечете ја преземената ZIP-датотека.

 • Откако ќе ги распакувате / извадите, сега треба да имате „папка“ со име „/ amp /“ во која се наоѓаат додатоците датотеки PHP-AMP.

Чекор-3: Зачувајте датотеки со додатоци PHP на веб-серверот

Поставете ја отпакуваната папка со името "/ amp /" во основниот директориум на вашиот веб-сервер, така што папката може да се стигне на вашата веб-страница под следната URL:

 • www.DeineDomain.de/amp/

За да проверите дали папката е правилно зачувана на вашиот веб-сервер, едноставно повикајте ја следнава URL-адреса-Ако инсталацијата е точна, треба да видите порака која ви кажува дека вашата веб-страница користи приклучок AMP од amp-cloud.de, инаку приклучокот не е правилно инсталиран и треба повторно да ги поминете горните чекори:

 • www.DeineDomain.de/amp/amp.php
  (Секако дека треба да го замените www.yourdomain.de со адресата на вашата веб-страница)

Чекор-4: вметнете ја ознаката AMPHTML!

Конечно, вклучете туркање на секоја база, за која сакате да обезбедите AMP верзија, користејќи една од следните варијанти a <link rel = "amphtml"> - дневно во делот <head> од соодветната база.

 • Верзија 1:

  <врска rel = "amphtml" href = "http: // www.DeineDomain.de /amp/amp.php?url= IhrArtikelURL " />
  • Заменете го делот "http: //" со "https: //" ако користите HTTPS на вашата веб -страница
  • Заменете го делот „www.yourdomain.de“ со доменот на вашата веб-страница
  • Заменете го делот "URL -то на вашата статија" со UTF8 -кодирана URL -адреса на соодветната потстраница на која ја вклучувате ознаката AMPHTML (вклучително и "Http: //" или "https: //")

   За соодветно шифрирање URL, можете да го користите следниов бесплатен онлајн кодер за URL-адреси, на пример: https://www.url-encode-online.rocks/

   Пример за кодирана URL-адреса UTF-8:
   https% 3A% 2F% 2Fwww.DeineDomain.de% 2FDeinPfad% 2FDeineDatei.php% 3Farameter% 3DS% C3% BC% C3% 9F% 26sprache% 3DDE

   Пример за декодирана URL-адреса UTF-8:
   https://www.DeineDomain.de/DeinPfad/DeineDatei.php?parameter=Süß&sprache=DE

 • Варијанта 2:

  <link rel="amphtml" href=" http:// ".$_SERVER['HTTP_HOST']."/amp/amp.php?url=".urlencode(" http:// ".$_SERVER['HTTP_HOST '].$_SERVER['PHP_SELF']."?".$_SERVER['QUERY_STRING']."")."" />
  • Ако користите HTTPS на вашата веб-локација, заменете ги двата дела „http: //“ со „https: //“

Пример за AMP PHP -код


code
<?php echo " <!DOCTYPE html> <html> <head> <title> Вашата мета-титула ... </title> <link rel="amphtml" href="https://".$_SERVER['HTTP_HOST']."/amp/amp.php?url=".urlencode("https://".$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF']."?".$_SERVER['QUERY_STRING']."")."" /> </head> <body> Изворниот код на вашето тело ... </body> </html> ;" ?>

Зошто да го користите додатокот AMP PHP?


power

Официјалниот додаток AMP за PHP од amp-cloud.de ги активира Забрзаните мобилни страници (AMP) на вашите сопствени веб-страници на PHP, директно под вашиот сопствен домаќин, како што препорачуваат упатствата за домаќин на AMP на Google!


Реклама