Бесплатно образец на Google AMP за Blogger.com-Чекор-по-чекор водич

Активирајте го Google AMP со само една мета-ознака! - Користете го бесплатниот шаблон Blogger AMP достапен тука за да обезбедите целосно автоматизирани AMP страници во согласност со Google за вашите објавувања на блогови.

Оптимизирајте го вашиот блог за блогери за мобилни уреди и нивни корисници , а со тоа ќе ги подобрите и своите објави за пристапот до првиот мобилен индекс.

Тестирајте го сега: вметнете мета-ознака и готово!


Реклама

Инсталирајте / активирајте го шаблонот Blogger AMP


description

Следниот чекор-по-чекор водич ви покажува како да го инсталирате и активирате AMP-образецот на вашиот блог-блогер. По додавањето, сè друго работи автоматски во позадина - имајте предвид дека пребарувачот прво мора да ја согледа и процесира мета-ознаката AMPHTML на одделните страници на вашиот блог пред верзиите AMP да се појават навистина во резултатите од пребарувањето!

 1. Најавете се на блогот

  Влезете во вашата сметка на Блогер и одете на Таблата со блогери.

 2. Вметнете код на графичка контрола AMP

  Од таблата со блогери, одете до следнава опција:
  • Шаблон -> Уреди HTML
  • Во HTML-кодот, додадете ја следнава мета-ознака некаде во областа <head>:
  <врска rel='amphtml' expr:href='"https://www.amp-cloud.de/amp/amp.php?s=" + data:blog.url' />

 3. Заштедете и готово!

  Зачувај промени. Шаблонот AMP потоа се инсталира и активира во блогот!

Зошто овој AMP-образец?


power

Овој официјален додаток / образец AMP за блогери, од amp-cloud.de, ги активира Забрзаните страници за мобилни телефони (AMP) на вашиот блог - затоа креирајте AMP-согласност со Google лесно и бесплатно без дополнително знаење за AMPHTML, без дополнително трошење време. Верзии на вашите објави на блогери, со само една HTML-ознака HTML!


Реклама