Gjeneratori i url-it të memorjes së fshehtë të Google AMP

Google-AMP-Cache-URL-Gjenerator krijon një URL të përshtatshme në AMP-Cache-Format nga URL-ja normale e çdo nënfaqe, e çdo faqe në internet.

opsione
:

Ndërto URL-në e memorjes AMP


http

Me URL -në e cache të gjeneruar, versioni AMP i një uebfaqeje të ruajtur në cache të Google AMP mund të quhet NFSE faqja përkatëse tashmë është indeksuar nga Google dhe ruajtur në cache të Google.

URL-të e shumta mund të futen në fushën e hyrjes së URL-së për përpunimin në masë të URL-ve për të krijuar një URL të memories së memories së Google AMPHTML për URL të shumta në të njëjtën kohë. Për të kthyer me shumicë shumë URL në URL të memories së memories AMP të Google, URL-të duhet të futen në fushën e hyrjes të ndara me ndërprerje rreshtash. Dmth Google-AMP-Cache-URLs-Converter mund të futet vetëm një URL për rresht.


Shpallje

Formati i URL-së së memorjes cache AMP


link

Nëse është e mundur, Google AMP Cache krijon një nën-domen për të gjitha faqet AMP që janë në të njëjtën fushë.

Së pari, domeni i faqes në internet konvertohet nga IDN (kodi i kalë i vogël)UTF-8 . Server-i cache zëvendëson:

 • secila - (1 vizë) përmes - (2 viza)
 • gjithë. (1 pikë) përmes - (1 vizë)
 • Shembull: amp-cloud.de do të bëhej
  amp--cloud-de.cdn.ampproject.org

Domeni i konvertuar është adresa e hostit e URL-së së memorjes së Google AMP. Në hapin tjetër, URL-ja e plotë e memorjes caktohet së bashku, me pjesët e mëposhtme të shtuara në adresën e hostit:

 • një tregues që klasifikon llojin e skedarit
  • a / c / për skedarët AMPHTML
  • a / i / për imazhe
  • a / r / për shkronjat (shkronjat)
 • një tregues që mundëson ngarkimin përmes TSL (https)
  • a / s / për të aktivizuar
 • URL origjinale e faqes në internet pa skemën HTTP

Shembull i një URL -je në formatin URL të Google AMP Cache:


beenhere

URL origjinale shembullore:

 • https://amp-cloud.de/amp-cache-url-generator.php?test=123&abc=hallo+welt

URL teorike e memorjes AMP:

 • https://amp--cloud-de.cdn.ampproject.org/c/s/amp-cloud.de/amp-cache-url-generator.php?abc=hallo%2Bwelt&test=123

Çfarë është memorja e fshehtë e Google AMP?


dns

Një pjesë e përshpejtimit të faqeve të internetit në formatin Google AMP është shkaktuar nga ruajtja automatike në cache -in e serverit të kërkimit në Google . Kjo do të thotë që versionet AMP të një faqe në internet nuk ngarkohen nga serveri i faqes në internet, siç ndodh zakonisht, por drejtpërdrejt nga rezultatet e kërkimit të kërkimit në Google, nga një prej serverëve të Google (serveri i cache i Google AMP) , i cili zakonisht mundësojnë kohë ngarkimi dukshëm më të shpejtë.

Kjo do të thotë që Google indekson dhe ruan një version të faqes AMP në serverin e vet, nën një URL të serverit të pavarur të cache AMP që është krijuar sipas një modeli specifik. Me këtë URL, në formatin URL të cache AMP , mund të telefononi dhe të shihni versionin aktual AMPHTML që aktualisht është i ruajtur në cache AMP të motorit të kërkimit Google. - Më shumë informacion në lidhje me cache të Google AMP .


Shpallje