Shtojca Google AMP nuk funksionon? -
Ndihmë dhe zgjidhje

A po përdorni një nga shtojcat e Google AMP , etiketën AMPHTML ose gjeneruesin AMPHTML për të krijuar Faqet e Shpejta Mobile (AMP) për faqen tuaj në internet, por faqet AMP nuk po funksionojnë siç duhet? - Këtu do të gjeni zgjidhje dhe shpjegime se si mund të merrni versione korrekte AMP me ndihmën e amp-cloud.de!

Shkaqet më të zakonshme


bug_report

Die häufigste Ursache warum das Erstellen der AMP-Seite nicht funktioniert, ist das Fehlen von Schema.org-Tags. Der Accelerated Mobile Pages Generator orientiert sich vorranging an schema.org-Tags/Micordata-Tags, auch bekannt als "strukturierte Daten".

Deine Blog-Artikel oder News-Artikel sollten daher valide Schema-Tags nach einem der folgenden schema.org-Dokumentationen enthalten, damit das AMP-Plugin und auch der AMPHTML-Tag deine Seiten korrekt validieren und die nötigen Datensätze auslesen kann:


Werbeanzeigen

Nuk ju pëlqen faqja AMP?


sentiment_dissatisfied

Fehlt deiner, über das AMP-Plugin oder dem AMPHTML-Tag, generierten AMP-Seite z.B. der Text, oder werden bestimmte Elemente auf der AMP-Seite nicht gut dargestellt, dann liegt das oft an nicht ideal platzierten Schema.org-Tags oder fehlenden Auszeichnungen bestimmter Datenbereiche auf deiner Original-Seite.


Në rast të gabimeve të tilla: Përshtatni faqen e internetit për AMP

Orientiere dich einfach an den folgenden Empfehlungen, um deine Webseiten für den AMPHTML-Generator und die Google-AMP-Plugins zu optimieren, damit die Erstellung deiner AMP-Seiten besser nach deinen Vorstellungen funktionieren kann.

  • Rregulloni gabimet në ekranin AMP:

    Shënimet e Schema.org shpesh vendosen në një mënyrë të tillë që, për shembull, jo vetëm që mbyllet teksti i pastër i artikullit, por edhe elementë të tillë si një funksion i ndarjes ose një funksion i komentit. Këto elemente mund të përdoren në AMP të krijuar automatikisht Faqja nuk mund të interpretohet si duhet dhe për këtë arsye del në mënyrë të papërshtatshme.

    Ju mund ta korrigjoni këtë me vendosje më të mirë të etiketave Schema.org META duke përfshirë vetëm ato elementë që në të vërtetë i përkasin tekstit të artikullit. Prandaj, sigurohuni që të përdorni etiketat mikro të të dhënave në përputhje me dokumentacionin e tyre përkatës në mënyrë që shtojca AMP dhe etiketimi AMPHTML të interpretojnë saktë të dhënat në faqen tuaj të internetit në mënyrë që të shmangni gabimet në shfaqjen e faqes AMP.


  • AMP Seite enthält keinen Text?

    Në disa raste, faqja juaj AMP mund të mos ketë fare tekst. Shkaku më i shpeshtë për këtë është mungesa e etiketës Schema.org "ArticleBody" ose përdorimi i pasaktë i etiketës ArticleBody.

    Kështu që shtojca AMP dhe etiketa AMPHTML të funksionojnë si duhet dhe të mund të gjejnë tekstin tuaj të artikullit, sigurohuni që të përdorni Mirco-Data-Tag-et në mënyrë korrekte sipas njërit prej dokumenteve të Schema.org të renditura më sipër dhe veçanërisht për tekstin e artikullit duke përdorur një etiketë "ArticleBody" .

Kontrollues i etiketës skemë


edit_attributes

Mit dem folgenden Schema-Testing-Tool kannst du überprüfen, ob du die Schema-Tags richtig eingebunden hast, so dass die dir wichtigen Datensätze sauber und korrekt ausgelesen werden können.

Vlerësuesi i etiketës skemë kontrollon nëse blogu ose artikulli juaj i lajmeve është i etiketuar si duhet dhe përmban të dhëna të vlefshme të skemës në mënyrë që shtojca AMP dhe etiketimi AMPHTML të funksionojnë si duhet:

Faqja AMP pa të dhëna të strukturuara


code

Të vlerësohet faqja AMP pa të dhëna të strukturuara? - Nëse artikulli juaj i lajmeve ose artikulli i blogut nuk përmban ndonjë etiketë skeme, gjeneratori AMPHTML përdor etiketime të ndryshme HTML në kodin burimor të faqes tuaj të artikullit për të krijuar automatikisht faqen AMP më të përshtatshme dhe të vlefshme për artikullin tuaj.


Werbeanzeigen