Google-AMP plug-in nuk funksionon? -
Ndihmë dhe zgjidhje

A po përdorni një nga shtojcat e Google AMP , etiketën AMPHTML ose gjeneruesin AMPHTML për të krijuar Faqet e Shpejta Mobile (AMP) për faqen tuaj në internet, por faqet AMP nuk po funksionojnë siç duhet? - Këtu do të gjeni zgjidhje dhe shpjegime se si mund të merrni versione korrekte AMP me ndihmën e amp-cloud.de!

Shkaqet më të zakonshme


bug_report

Arsyeja më e zakonshme pse krijimi i faqes AMP nuk funksionon është mungesa e etiketave të Schema.org. Gjeneratori i Përshpejtuar i Faqeve Mobile është i bazuar kryesisht në etiketat schema.org / etiketat Micordata , të njohura edhe si "të dhëna të strukturuara" .

Artikujt tuaj të blogut ose artikujt e lajmeve duhet të përmbajnë etiketa të vlefshme të skemës sipas një prej dokumentacioneve të mëposhtëm schema.org, në mënyrë që shtojca AMP dhe etiketa AMPHTML të mund të vërtetojnë faqet tuaja në mënyrë korrekte dhe të lexojnë regjistrimet e nevojshme të të dhënave:


Shpallje

Nuk ju pëlqen faqja AMP?


sentiment_dissatisfied

Nëse faqja juaj AMP e krijuar përmes shtojcës AMP ose etiketës AMPHTML mungon, p.sh. teksti, ose elementë të caktuar nuk shfaqen mirë në faqen AMP, kjo shpesh ndodh për shkak të etiketave të schema.org që nuk janë vendosur në mënyrë ideale ose mungojnë Shënimi i zona të caktuara të të dhënave në faqen tuaj origjinale.


Në rast të gabimeve të tilla: Përshtatni faqen e internetit për AMP

Thjesht ndiqni rekomandimet më poshtë për të optimizuar faqet tuaja në internet për gjeneratorin AMPHTML dhe shtojcat Google AMP, në mënyrë që krijimi i faqeve tuaja AMP të funksionojë më mirë sipas ideve tuaja.

  • Rregulloni gabimet në ekranin AMP:

    Shenjat e Schema.org shpesh vendosen në atë mënyrë që, për shembull, jo vetëm teksti i pastër i artikullit të jetë i mbyllur, por edhe elementë të tillë si funksioni i aksionit ose funksioni i komentit, etj. Këto elemente mund të përdoren në gjenerimin automatik Faqja AMP mund të mos interpretohet saktë dhe kështu të dalë në mënyrë të papërshtatshme.

    Ju mund ta korrigjoni këtë me vendosje më të mirë të etiketave Schema.org META duke përfshirë vetëm ato elementë që në të vërtetë i përkasin tekstit të artikullit. Prandaj, sigurohuni që të përdorni etiketat mikro të të dhënave në përputhje me dokumentacionin e tyre përkatës në mënyrë që shtojca AMP dhe etiketimi AMPHTML të interpretojnë saktë të dhënat në faqen tuaj të internetit në mënyrë që të shmangni gabimet në shfaqjen e faqes AMP.


  • Faqja AMP nuk ka tekst?

    Në disa raste, faqja juaj AMP mund të mos ketë fare tekst. Shkaku më i shpeshtë për këtë është mungesa e etiketës Schema.org "ArticleBody" ose përdorimi i pasaktë i etiketës ArticleBody.

    Kështu që shtojca AMP dhe etiketa AMPHTML të funksionojnë si duhet dhe të mund të gjejnë tekstin e artikullit tuaj, sigurohuni që të përdorni Mirco-Data-Tag-et në mënyrë korrekte sipas njërit prej dokumentacionit të Schema.org të shënuar më sipër dhe veçanërisht për tekstin e artikullit duke përdorur një " etiketa "ArticleBody" .

Kontrollues i etiketës skemë


edit_attributes

Me mjetin e mëposhtëm të testimit të skemës mund të kontrolloni nëse i keni integruar në mënyrë të saktë etiketat e skemës në mënyrë që të dhënat e të dhënave që janë të rëndësishme për ju të lexohen në mënyrë të pastër dhe të saktë.

Vlerësuesi i etiketës skemë kontrollon nëse blogu ose artikulli juaj i lajmeve është i etiketuar si duhet dhe përmban të dhëna të vlefshme të skemës në mënyrë që shtojca AMP dhe etiketimi AMPHTML të funksionojnë si duhet:

Faqja AMP pa të dhëna të strukturuara


code

Të vlerësohet faqja AMP pa të dhëna të strukturuara? - Nëse artikulli juaj i lajmeve ose artikulli i blogut nuk përmban ndonjë etiketë skeme, gjeneratori AMPHTML përdor etiketime të ndryshme HTML në kodin burimor të faqes tuaj të artikullit për të krijuar automatikisht faqen AMP më të përshtatshme dhe të vlefshme për artikullin tuaj.


Shpallje