АмП додаток на WordPress - Инсталирајте и активирајте

Овој бесплатен додаток AMP WordPress за блогови на WordPress , страници за вести и објавувања на статии , го активира Google-AMP на веб-страниците на WordPress , со само неколку кликања!

Сега оптимизирајте ја вашата веб-страница на WordPress за мобилни уреди со „лесен AMP“ и надградете ја својата веб-страница за мобилниот прв индекс . Со приклучокот Google-AMP за WordPress, вашите објави во WordPress добиваат AMPHTML верзија, која (Google сака) е зачувана во кешот на Google AMP со текот на времето и на тој начин, покрај побрзиот AMPHTML код, повторно за значително побрзо време на вчитување на мобилен уреди Уреди.

Пробајте го, едноставниот додаток WP AMP : Инсталирајте. Активирај Заврши!


Реклама

Инсталирајте го додатокот WordPress AMP


description

Постојат два начина да го инсталирате додатокот WordPress AMP - затоа изберете една од следниве варијанти и извршете ги чекорите наведени таму за да го инсталирате приклучокот, а со тоа и автоматското создавање на „Забрзани мобилни страници“ (AMP) за вашите веб-страници за активирање:

 1. Инсталирајте го додатокот WordPress AMP - (автоматски)

  1. Инсталирајте WordPress AMP:

   • Влезете во вашата веб-страница на WordPress.
   • Променете во „Приклучоци“ -> „Инсталирај“ во менито
   • Пребарувајте за "amp-cloud.de" и инсталирајте го приклучокот за AMP "лесен AMP"
  2. Активирајте WordPress AMP:

   • Префрлете се на „Приклучоци“ -> „Инсталирани приклучоци“ во менито
   • Одете до „лесен AMP“ во списокот со додатоци на WordPress
   • Кликнете на врската "Активирај".
   • Заврши!


 2. Инсталирајте го додатокот WordPress AMP - (рачно)

  1. WP AMP приклучок „лесен AMP“ - преземете:

   • Преземете ја тековната верзија на приклучок како ZIP-датотека преку следниов линк за преземање:
    „лесна AMP - тековна верзија“
   • Откако ќе го преземете додатокот AMP, отпакувајте ја ZIP-датотеката.
  2. Зачувајте додаток WP AMP во WordPress:

   • Зачувајте ја незапакуваната „папка“ во директориумот WordPress под:
    ... / wp-содржина / приклучоци /

    Пример:
    ... / wp-содржина / приклучоци / wp-amp-it-up / ...
  3. Активирајте WordPress AMP:

   • Пријавете се на блогот на WordPress
   • Префрлете се на „Приклучоци“ -> „Инсталирани приклучоци“ во менито
   • Одете до „лесен AMP“ во списокот со додатоци на WordPress
   • Кликнете на врската "Активирај".
   • Заврши!

Тестирајте ја страницата на WordPress AMP


offline_bolt

По успешната инсталација и активирање на AMP во WordPress, можете да ги прегледате вашите AMP страници.

Забележете дека повикувањето на страницата AMP за прв пат може да потрае малку подолго од вообичаеното! - При вчитување за прв пат или при ажурирање, приклучокот го претвора HTML-кодот во код AMPHTML, за кој првично е потребно повеќе или помалку време, во зависност од количината на содржина. - Подоцнежното, всушност побрзо време на вчитување не се должи главно на страницата за преглед на AMP, туку на подоцнежната репродукција на страницата Google AMP од кешот AMP на пребарувачот, т.е. преку побрзите сервери на пребарувачот - т.е. времето на вчитување на Страницата за преглед не е нужно иста како и подоцна директно од пребарувачот!

За да добиете преглед на вашата AMP страница , додадете го параметарот "amp = 1" во лентата за адреси на прелистувачот на крајот од URL-то на статијата / објавувањето.

пример

 • ? amp = 1 - Ако не се користи низа за барање:
  www.MeinWordPress.com/MeinPfad/MeineAdresse.php ? засилувач = 1

 • & засилувач = 1 - Ако се користи низа за пребарување:
  www.MeinWordPress.com/MeinPfad/MeineAdresse.php?MeinParameter=xyz & amp = 1

Зошто додатокот WordPress AMP?


power

„лесен AMP“ е официјален додаток на Google AMP за WordPress од amp-cloud.de и создава целосно автоматизирани и бесплатни забрзани мобилни страници (AMP) во согласност со Google за вашите објави во WordPress!


Реклама