AMP WordPress-Plugin - Installieren & Aktivieren

Овој бесплатен додаток AMP WordPress за блогови на WordPress , страници за вести и објавувања на статии , го активира Google-AMP на веб-страниците на WordPress , со само неколку кликања!

Сега оптимизирајте ја вашата веб-страница на WordPress за мобилни уреди со „лесен AMP“ и надградете ја својата веб-страница за мобилниот прв индекс . Со додатокот Google-AMP за WordPress, вашите објави во WordPress добиваат AMPHTML верзија, која (Google сака) се чува во кешот на Google AMP со текот на времето и на тој начин, покрај побрзиот AMPHTML код, повторно за значително побрзо време на вчитување на мобилен уреди Уреди.

Пробајте го, едноставниот додаток WP AMP : Инсталирајте. Активирај Заврши!


Реклами

WordPress AMP-Plugin installieren


description

Es gibt zwei Möglichkeiten, um das WordPress AMP-Plugin zu installieren - Wähle daher eine der folgenden Varianten und führe die dort aufgelisteten Schritte aus, um die Plugin-Installation auszuführen und somit das automatisierte Erstellen von "Accelerated Mobile Pages" (AMP) für deine Webseiten zu aktivieren:

 1. Installieren des WordPress- AMP-Plugins - (automatisch)

  1. WordPress AMP installieren:

   • Влезете во вашата веб-страница на WordPress.
   • Променете во „Приклучоци“ -> „Инсталирај“ во менито
   • Пребарувајте за "amp-cloud.de" и инсталирајте го приклучокот за AMP "лесен AMP"
  2. Активирајте WordPress AMP:

   • Променете во „Приклучоци“ -> „Инсталирани додатоци“ во менито
   • In der Liste der WordPress Plugins zu "easy AMP" navigieren
   • Кликнете на врската "Активирај" .
   • Заврши!


 2. Installieren des WordPress- AMP-Plugins - (manuell)

  1. WP AMP-Plugin "easy AMP" - Download:

   • Aktuelle Plugin-Version als ZIP-Datei über den folgenden Download-Link herunterladen:
    "easy AMP - Aktuelle Version"
   • По преземањето на приклучокот AMP, отпакувајте ја ZIP-датотеката.
  2. WP AMP-Plugin in WordPress speichern:

   • Зачувајте ја незапакуваната „папка“ во директориумот WordPress под:
    ... / wp-содржина / приклучоци /

    Пример:
    ... / wp-содржина / приклучоци / wp-amp-it-up / ...
  3. Активирајте WordPress AMP:

   • Влезете во блогот WordPress
   • Променете во „Приклучоци“ -> „Инсталирани додатоци“ во менито
   • In der Liste der WordPress Plugins zu "easy AMP" navigieren
   • Кликнете на врската "Активирај" .
   • Заврши!

WordPress AMP Seite testen


offline_bolt

По успешната инсталација и активирање на AMP во WordPress, можете да ги прегледате AMP-страниците.

Забележете дека повикувањето на страницата AMP за прв пат може да потрае малку подолго од вообичаеното! - При вчитување за прв пат или при ажурирање, приклучокот го претвора HTML-кодот во AMPHTML-код, за што првично трае повеќе или помалку време во зависност од количината на содржина. - Подоцнежното, всушност побрзо време на вчитување не се должи главно на страницата за преглед на AMP, туку на подоцнежната репродукција на страницата Google AMP од кешот AMP на пребарувачот, т.е. преку побрзите сервери на пребарувачот - т.е. времето на вчитување на Страницата за преглед не е иста како и подоцна директно од пребарувачот!

За да добиете преглед на вашата AMP страница , додадете го параметарот "amp = 1" во лентата за адреси на прелистувачот на крајот од URL-то на статијата / објавувањето.

Beispiel

 • ? amp = 1 - Ако не се користи низа за пребарување:
  www.MeinWordPress.com/MeinPfad/MeineAdresse.php ? засилувач = 1

 • & amp = 1 - Ако се користи низа за пребарување:
  www.MeinWordPress.com/MeinPfad/MeineAdresse.php?MeinParameter=xyz & amp = 1

Зошто додатокот WordPress AMP?


power

"easy AMP" ist das offizielle Google AMP Plugin für WordPress von amp-cloud.de und erstellt vollkommen automatisiert und kostenlos Google-konforme Accelerated Mobile Pages (AMP) für Deine WordPress-Beiträge!


Реклами